Zestaw dla Mamy i Dziecka
Odchudzanie, Wewnętrzny spokój, Włosy i skóra, Odporność KIDS, Młody geniusz KIDS, Wilczy apetyt KIDS
564.00  Pierwotna cena wynosiła: 564.00 zł.389.00 Aktualna cena wynosi: 389.00 zł.Zyskaj 389 Aura Points Dodaj do koszyka
Promocja!

Zestaw dla Mamy i Dziecka
Odchudzanie, Wewnętrzny spokój, Włosy i skóra, Odporność KIDS, Młody geniusz KIDS, Wilczy apetyt KIDS

Pierwotna cena wynosiła: 564.00 zł.Aktualna cena wynosi: 389.00 zł.
Zyskaj 389 Aura Points

-31%

Najniższa cena w ostatnich 30 dniach: 389 PLN


Informacje szczegółowe
Stannowy
Pojemność (ml)6x 10ml
Zawartość adaptogenów5x 9400 mg / 1x 9200mg
KategoriaZestaw adaptogenów
Cechy dodatkowe
  • Ziołowy macerat olejowy,
  • Naturalny łagodny smak,
  • Produkt bezalkoholowy,
  • Wolny od gliceryny, glikolu i mikroplastiku,
  • Przebadany laboratoryjnie,
  • Bez konserwantów,
  • Bez GMO,
  • Wegański,
  • Produkt rolnictwa ekologicznego
287 kupionych w 30 dni
Oferujemy jedynie przebadane i bezpieczne produkty

  • Certyfikaty potwierdzające zawartość
  • Możliwość wystawienia faktury VAT
  • Wysyłka już nawet w 20 minut od zamówienia

Dostępne metody płatności

Payment Method 1
PayU
Payment Method 2
Blik
Payment Method 3
Google Pay
Payment Method 4
Apple Pay
Payment Method 5
Przelew bankowy
Payment Method 6
Płatność za pobraniem

Icon

Kup teraz, zapłać za 30 dni

Icon

Darmowa dostawa od 199 PLN

Icon

Szybka wysyłka nawet w 20 minut

Zdobądź 389 Aura Points za zakup tego produktu!

Dołącz do Aura Club i otrzymaj 389 Aura Points za zakup tego produktu! Punkty możesz wymienić na 38.90  rabatu przy kolejnych zakupach. Jesteś już w klubie? Zaloguj się!

Informacja:
Wszystkie składy, opisy, zdjęcia oraz materiały zamieszczone na stronie auracare.pl są tworzone przez specjalistów Aura Care.
Nie są generowane przez AI.
Każdy element powstaje dzięki wiedzy i doświadczeniu naszych ekspertów, aby zapewnić najwyższą jakość i wiarygodność informacji.

  • Regulacja wagi
  • Redyjchha stresu i poprawa nastroju
  • Skórta pełna blasku
  • Wzmocnienie odpornośći

Dowiedz się więcej

Zalecanym sposobem jest wkraplanie olejku bezpośrednio pod język i trzymanie go  przez około 1-2 minuty. Dziennie: 5 kropli olejku 2 razy dziennie (na przykład rano i po południu). Nie należy przekraczać 10 kropel dziennie.

Przechowywać w zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Chronić od światła. Po otwarciu butelki produkt należy zużyć w ciągu 12 miesięcy.

Aura Care - Zestaw adaptogenów

Dla mamy i dziecka:

  • Odchudzanie | 9200mg
  • Wewnętrzny spokój | 9400 mg
  • Włosy i skóra | 9400 mg
  • Odporność KIDS | 9400 mg
  • Młody geniusz KIDS | 9400 mg
  • Wilczy apetyt KIDS | 9400 mg

Aura Care – Odchudzanie. Korzyści ze stosowania

* Zgodne z Rozporządzeniem Komisji (UE) nr 432/2012.
W nawiasach znajdują się odnośniki do dowodów naukowych, wymienionych na dole strony.

  1. Przyspieszenie metabolizmu i spalania kalorii: suplement zawiera macerat olejowy z nasion Guarany, który działa termogenicznie, pobudzając metabolizm Twojego organizmu. To oznacza, że Twój organizm będzie efektywniej spalał tkankę tłuszczową, pomagając Ci osiągnąć wymarzoną sylwetkę. Dodatkowo macerat olejowy Czarciego pazura przyczynia się do przyspieszenia tempa spalania kalorii. To oznacza, że Twoje ciało będzie skuteczniej wykorzystywać energię i przekształcać ją w siłę oraz redukować nagromadzoną tkankę tłuszczową. (O15,O16,O17,O18,O21,O22,O23,O24,O25,O26)
  2. Detox: Składnik macerat olejowy Czarciego pazura wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej poprzez działanie przeciwzapalne i detoksykacyjne. To oznacza, że Twoje ciało będzie lepiej oczyszczone z toksyn, a Ty zauważysz zmniejszenie wzdęć i poprawę kondycji jelit. (O27,O28,O29,O30)
  3. Regulacja wagi: Macerat olejowy z morszczyna pęcherzykowatego jest naturalnym źródłem jodu, który wspomaga prawidłowe funkcjonowanie tarczycy i metabolizmu. Dzięki temu Twój organizm utrzyma optymalną wagę, a Ty poczujesz się pewniej i zyskasz smukła sylwetkę. (O9,O10,O11,O12)
  4. Wspiera utratę wagi i modelowanie sylwetki: macerat olejowy z Pokrzywy indyjskiej czyli Coleus Forskohlii wpływa na proces spalania tłuszczu, co przyczynia się do utraty zbędnej masy ciała. Produkt „Odchudzanie” pomaga w modelowaniu smukłej sylwetki zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet. (O1,O2,O3,O4,O5,O6)
  5. Redukcja tkanki tłuszczowej w okolicach brzucha: Macerat olejowy z Pokrzywy indyjskiej zawiera forskolinę, która pomaga w spalaniu tłuszczu, szczególnie w okolicach brzucha. To oznacza, że Twoje brzuch będzie płaski i zdefiniowany, dając Ci większą pewność siebie. (O7,O8,O19,O20)
  6. Kontroluje apetyt i podjadanie: Dzięki Morszczynowi pęcherzykowatemu i Guaranie produkt „Odchudzanie” może pomóc w kontrolowaniu apetytu i redukowaniu niezdrowego podjadania. Czujesz się dłużej syty, co ułatwia utrzymanie zdrowej diety i ograniczenie spożycia kalorycznego. (O13,O14,O15,O16)

Aura Care – Wewnętrzny Spokój. Korzyści ze stosowania

* Zgodne z Rozporządzeniem Komisji (UE) nr 432/2012.
W nawiasach znajdują się odnośniki do dowodów naukowych, wymienionych na dole strony.

  1. Redukcja stresu i poprawa nastroju: Ashwagandha jest rośliną adaptogenną, pomaga w regulacji reakcji organizmu na stres. Jej obecność w “Wewnętrznym spokoju”  przyczynia się do zmniejszenia uczucia niepokoju i poprawy ogólnego samopoczucia. (W1,W2,W3,W4)
  2. Wspieranie relaksu i spokoju: Składniki takie jak Ashwagandha, wyciąg z Szyszek chmielu i Różeniec górski są znane ze swojego wpływu na układ nerwowy, pomagając w osiągnięciu stanu wewnętrznego spokoju, pozbyciu się lęków oraz poprawy jakości snu. (W21,W22,W31,W32)
  3. Wzmacnianie zdolności poznawczych: Ashwagandha wspomaga funkcje poznawcze, takie jak koncentracja i pamięć. Japońska Matcha zawiera naturalnie występujący aminokwas - L-teaninę, który działa uspokajająco na umysł, jednocześnie poprawiając czujność i koncentrację. (W13,W14,W17,W18)
  4. Antyoksydacyjna ochrona: Składniki jak Japońska Matcha i Ashwagandha są bogate w związki antyoksydacyjne, które pomagają w zwalczaniu wolnych rodników i ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. (W11,W12,W19,W20)
  5. Wzmocnienie układu sercowo-naczyniowego: Składniki, takie jak Ashwagandha i Szyszki chmielu mają korzystny wpływ na zdrowie serca i układu krążenia. Mogą one pomóc w regulacji ciśnienia krwi i poprawie elastyczności naczyń krwionośnych. (W27,W28,W33,W34)
  6. Regulacja hormonalna: Ashwagandha i Różeniec górski są znane ze swojego wpływu na równowagę hormonalną organizmu. Adaptogeny na stres pomagają w regulacji poziomów hormonów stresu, takich jak kortyzol, co może przyczynić się do poprawy ogólnego stanu zdrowia oraz samopoczucia psychicznego. (W5,W6,W35,W36)

Aura Care – Włosy i Skóra. Korzyści ze stosowania

* Zgodne z Rozporządzeniem Komisji (UE) nr 432/2012.
W nawiasach znajdują się odnośniki do dowodów naukowych, wymienionych na dole strony.

  1. Naturalnie zdrowe włosy: Aura Care „Włosy i Skóra” zawiera olejowy macerat z liści pokrzywy, który jest znany ze swojego pozytywnego wpływu na zdrowie włosów. Ten naturalny składnik wspomaga ich wzrost, dodaje objętości i poprawia ich ogólną kondycję. Ciesz się lśniącymi, gęstymi i zdrowymi włosami. (WS1,WS2,WS3,WS4)
  2. Skóra pełna blasku: Olejowy macerat ze skrzypu polnego w „Włosach i Skórze” wpływa korzystnie na kondycję skóry. Działa kojąco, nawilżająco i przeciwbakteryjnie, zapewniając skórze zdrowy wygląd i promienny blask. (WS9,WS10,WS11,WS12)
  3. Regeneracja skóry: „Włosy i Skóra” zawierają macerat olejowy z Wąkrotki azjatyckiej, popularnej Gotu koli, która jest znana ze swoich właściwości regenerujących i przyspieszających gojenie się skóry. Ten składnik wspomaga odbudowę komórek skóry, pomagając w redukcji blizn, trądziku i innych niedoskonałości. (WS17,WS18)
  4. Odżywienie i ochrona: Macerat olejowy z marchwi w „Włosach i Skórze” dostarcza skórze i włosom cennych składników odżywczych, takich jak witaminy i przeciwutleniacze. Ten składnik chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, zapewniając optymalne odżywienie i ochronę dla Twojej skóry i włosów. (WS25,WS26)

    Aura Care „Włosy i Skóra” – to Twoje kompleksowe wsparcie dla zdrowia i piękna Twoich włosów i skóry. Dzięki naturalnym składnikom roślinnym, ten suplement poprawia kondycję włosów, nadaje skórze promienny blask, wspomaga regenerację skóry i dostarcza niezbędne składniki odżywcze.

    Przyjmij „Włosy i Skórę” do swojej codziennej rutyny, poczuj pewność siebie i ciesz się zdrowym, pięknym wyglądem.

Aura Care KIDS – Odporność. Korzyści ze stosowania

* Zgodne z Rozporządzeniem Komisji (UE) nr 432/2012.
W nawiasach znajdują się odnośniki do dowodów naukowych, wymienionych na dole strony.

  1. Wzmocniona odporność: Składniki takie jak Kurkuma, Imbir lekarski i Witamina D wspierają naturalne mechanizmy obronne organizmu, wzmacniając odporność i pomagając w zapobieganiu infekcjom. (OK7,OK8,OK15,OK16,OK17,OK18)
  2. Przeciwdziałanie infekcjom: Dzięki właściwościom przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym składników, olejek może pomagać w redukcji ryzyka infekcji. (OK9,OK10,OK13,OK14)
  3. Wsparcie dla systemu immunologicznego: Witamina D odgrywa kluczową rolę w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, co może przyczynić się do jego wzmocnienia. (OK21,OK22)
  4. Redukcja stanów zapalnych: Składniki, zwłaszcza Kurkuma i Imbir lekarski, posiadają właściwości przeciwzapalne, które mogą pomagać w redukcji stanów zapalnych organizmu. (OK1,OK2,OK13,OK14)
  5. Zwiększenie odporności na częste infekcje: Regularne stosowanie olejku może pomóc w zwiększeniu odporności dziecka na częste infekcje, takie jak przeziębienia czy infekcje wirusowe. (OK9,OK10,OK7,OK8)
  6. Poprawa ogólnego stanu zdrowia: Działanie przeciwbakteryjne i wzmacniające organizm może skutkować ogólną poprawą zdrowia dziecka, zmniejszając częstotliwość chorób i poprawiając samopoczucie. (OK15,OK16,OK23,OK24)

Aura Care KIDS – Młody Geniusz. Korzyści ze stosowania

* Zgodne z Rozporządzeniem Komisji (UE) nr 432/2012.
W nawiasach znajdują się odnośniki do dowodów naukowych, wymienionych na dole strony.

  1. Wspomaganie koncentracji: Olejek "Młody Geniusz" pomaga w zwiększeniu skupienia i długotrwałej uwadze, umożliwiając lepsze przyswajanie wiedzy oraz efektywną naukę. (MG1,MG2,MG13,MG14)
  2. Poprawa pamięci: Regularne stosowanie tego olejku może korzystnie wpływać na zdolności zapamiętywania, wspomagając procesy myślowe i ułatwiając zapamiętywanie istotnych informacji. (MG5,MG6,MG17,MG18)
  3. Wspieranie rozwoju umysłowego: Składniki zawarte w olejku mogą stymulować zdolności poznawcze dziecka, wspierając rozwój intelektualny i umysłowy w trakcie codziennej nauki. (MG3,MG4,MG9,MG10)
  4. Dostarczanie naturalnego wsparcia: Olejek "Młody Geniusz" to bezpieczna opcja, oferująca naturalne wsparcie dla umysłu młodej osoby (MG23,MG24)
  5. Wsparcie dla procesu nauki: Wspomaga proces nauki, pomagając dzieciom w lepszym przyswajaniu informacji i umożliwiając efektywne korzystanie z przekazywanej wiedzy. (MG1,MG2,MG11,MG12)
  6. Promowanie pozytywnego stosunku do nauki: Poprzez zapewnienie koncentracji i poprawę pamięci, olejek ten może pomagać w budowaniu pozytywnego nastawienia do nauki, co może przekładać się na większą motywację i chęć eksploracji nowych obszarów wiedzy. (MG1,MG2,MG3,MG4,MG5,MG6,MG7,MG8,MG9,MG10,MG13,MG14)

Aura Care KIDS – Wilczy Apetyt. Korzyści ze stosowania

* Zgodne z Rozporządzeniem Komisji (UE) nr 432/2012.
W nawiasach znajdują się odnośniki do dowodów naukowych, wymienionych na dole strony.

  1.  Wsparcie Apetytu: Zawarte w olejku składniki, takie jak Anyż i Lukrecja, znane są     ze swojego wpływu na pobudzenie apetytu, wspierając naturalną chęć do jedzenia. (WA1,WA2,WA11,WA12)
  2. Poprawa Trawienia: Dzięki obecności Kozieradki i Pieprzu czarnego, olejek może pomóc w poprawie procesu trawienia oraz wspomagać zdolność organizmu do przyswajania składników odżywczych. (WA19,WA20,WA25,WA26)
  3. Naturalny Skład:Olejek składa się wyłącznie z naturalnych składników roślinnych, pozbawiony sztucznych dodatków czy chemii, co czyni go bezpiecznym wyborem dla najmłodszych. (WA17,WA18,WA23,WA24)
  4. Wspieranie zdrowych nawyków żywieniowych: Stosowanie olejku "Wilczy Apetyt" może być częścią procesu wprowadzania zdrowych nawyków żywieniowych, zachęcając do nowych smaków i potraw. (WA13,WA14,WA15,WA16)
  5. Bezpieczna alternatywa: Jako naturalna alternatywa, olejek jest bezpieczną opcją dla dzieci, co pozwala rodzicom wesprzeć naturalny apetyt swojego dziecka w sposób delikatny i naturalny. (WA7,WA8,WA29,WA30)

Sposób użycia

Zalecanym sposobem jest wkraplanie olejku bezpośrednio pod język i trzymanie go  przez około 1-2 minuty. Dziennie: 5 kropli olejku 2 razy dziennie (na przykład rano i po południu). Nie należy przekraczać 10 kropel dziennie.

Warunki przechowywania

Przechowywać w zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Chronić od światła. Po otwarciu butelki produkt należy zużyć w ciągu 12 miesięcy.

Składniki aktywne

Składniki można sprawdzić na podstronach opisujących każdy produkt, który widnieje w zestawie.
Każdy produkt ma inny skład.

Pojemność: 10ml, około 300 kropli

Nie zawierają alkoholu

Produkty Aura Care nie są ekstraktami alkoholowymi tylko maceratami olejowymi, dzięki czemu:

  • nie podrażniają śluzówki w jamie ustnej
  • są nietoksyczne dla organizmu
  • mogą być stosowane przez kierowców
  • wskazane dla sportowców
  • mogą być stosowane niezależnie od posiłku
  • po konsultacji z lekarzem mogą być stosowane również przez dzieci

Wysokie stężenie - Skuteczność

Dzięki naszej autorskiej metodzie maceracji nasze olejki charakteryzują się wysokim stężeniem substancji aktywnych. To dzięki tym czasochłonnym procesom zawdzięczamy tak wysoką skuteczność naszych produktów. 

Synergia w działaniu - łączenie olejków

Składy produktów Aura Care zostały zaprojektowane z myślą o wielotorowym podnoszeniu jakości życia naszych klientów dlatego w zależności od potrzeb olejki można ze sobą łączyć. Jeśli masz pytania dotyczące stosowania, użyj chatu. Pomożemy.

Ostrzeżenia

Produkt nie powinien być spożywany w przypadku stosowania leków o działaniu uspokajającym, nasennym, przeciwpadaczkowym, nie stosować u kobiet w ciąży i w trakcie laktacji.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu

Informacje szczegółowe
Stannowy
Pojemność (ml)6x 10ml
Zawartość adaptogenów6x 9400 mg
KategoriaZestaw adaptogenów
Cechy dodatkowe
  • Ziołowy macerat olejowy,
  • Naturalny łagodny smak,
  • Produkt bezalkoholowy,
  • Wolny od gliceryny, glikolu i mikroplastiku,
  • Przebadany laboratoryjnie,
  • Bez konserwantów,
  • Bez GMO,
  • Wegański,
  • Produkt rolnictwa ekologicznego
 

Produkt posiada aktualne badania

kliknij w wybrane badanie aby powiększyć

Setki przeczytanych książek i opracowań naukowych, tysiące godzin zgłębiania wiedzy zielarskiej, ogrom prób przy dobieraniu składników i tworzenia składów nie mogą być jedynymi wyznacznikami jakie produkty są najlepsze.

Jedynym wyznacznikiem jest zaufanie do skuteczności produktów, a to można uzyskać dzięki dbałości o każdy szczegół.

Zostań naszym klientem i przekonaj się sam!

W adaptogenach Aura Care zdecydowaliśmy się na suplementy diety w formie olejku z dołączoną pipetą z zakraplaczem.

Na bazie wielu badań zauważyliśmy dużą skuteczność takich preparatów i wygodę przyjmowania , a dodatkowo sama forma olejku pozwala na zwiększenie przyswajania wielu cennych substancji aktywnych.

Adaptogeny w formie kropli = wysoka wchłanialność

Indywidualne Zestawy adaptogenów Aura Care

Oferujemy zestawy 3, 4, 5 oraz 6 dowolnych olejków Aura Care.
Kupując zestaw możesz oszczędzić nawet 25%.

Dowody naukowe

O1. „Coleus forskohlii: A Nonstimulant Herb With Proven Fat-Burning Ability,” Dynamic Chiropractic, 2020.
O2. „Forskolin: Benefits, Side Effects, Dosage, and Interactions,” Verywell Fit, 2023.
O3. „Effects of Coleus Forskohlii Supplementation on Body Composition and Hematological Profiles in Mildly Overweight Women,” Journal of the International Society of Sports Nutrition, 2018.
O4. „Coleus forskohlii Extract Supplementation in Conjunction with a Hypocaloric Diet Reduces the Risk Factors of Metabolic Syndrome in Overweight and Obese Subjects,” Nutrients, 2015.
O5. „Forskolin: Benefits, Side Effects, Dosage, and Interactions,” Verywell Fit, 2023.
O6. „Does Forskolin Actually Work? An Evidence-Based Review,” Healthline, 2023.
O7. „Effects of Coleus Forskohlii Supplementation on Body Composition and Hematological Profiles in Mildly Overweight Women,” Journal of the International Society of Sports Nutrition, 2018.
O8. „Coleus forskohlii Extract Supplementation in Conjunction with a Hypocaloric Diet Reduces the Risk Factors of Metabolic Syndrome in Overweight and Obese Subjects,” Nutrients, 2015.
O9. „Seaweed and Its Health Benefits,” Marine Drugs, 2021.
O10. „The Role of Seaweed in Hormonal Health,” Journal of Applied Phycology, 2020.
O11. „The Importance of Iodine for Thyroid Health,” Endocrinology Journal, 2019.
O12. „Seaweed and Iodine: Health Implications,” Marine Drugs, 2021.
O13. „The Benefits of Seaweed for Skin and Hair Health,” Journal of Cosmetic Dermatology, 2020.
O14. „Seaweed and Dermal Health,” Marine Drugs, 2021.
O15. „The effects of guarana on cognitive performance and mental fatigue,” Journal of Psychopharmacology, 2007.
O16. „Guarana increases alertness and improves mood,” Pharmacology Biochemistry and Behavior, 2004.
O17. „Guarana extract improves physical endurance in mice,” Phytotherapy Research, 2004.
O18. „The stimulant effects of guarana in humans,” Journal of Human Nutrition and Dietetics, 2005.
O19. „Guarana enhances cognitive function and mood in healthy volunteers,” Appetite, 2007.
O20. „The cognitive benefits of guarana in young adults,” Journal of Psychopharmacology, 2004.
O21. „Guarana extract increases exercise performance in healthy adults,” International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism, 2001.
O22. „The ergogenic effects of guarana on physical performance,” Journal of Sports Sciences, 2003.
O23. „Harpagophytum procumbens: Potential Health Benefits,” Phytotherapy Research, 2014.
O24. „Anti-inflammatory properties of Devil’s Claw,” Journal of Ethnopharmacology, 2015.
O25. „Harpagophytum procumbens and Pain Management,” Journal of Ethnopharmacology, 2016.
O26. „The analgesic effects of Devil’s Claw,” Phytomedicine, 2013.
O27. „Anti-inflammatory properties of Devil’s Claw,” Journal of Ethnopharmacology, 2015.
O28. „Harpagophytum procumbens and its role in managing inflammation,” Phytotherapy Research, 2014.
O31. „The effects of Devil’s Claw on digestive health,” Journal of Herbal Medicine, 2016.
O32. „Harpagophytum procumbens and gastrointestinal function,” Phytomedicine, 2013.

W1. Chandrasekhar K., Kapoor J., Anishetty S. „A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of Ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults.” Indian Journal of Psychological Medicine, 2012.
W2. „Ashwagandha: A Review of Clinical Use and Efficacy.” Nutritional Medicine Institute, 2021.
W3. Pratte, M.A., Nanavati, K.B., Young, V., Morley, C.P. „An alternative treatment for anxiety: a systematic review of human trial results reported for the Ayurvedic herb ashwagandha (Withania somnifera).” Journal of Alternative and Complementary Medicine, 2014.
W4. „Ashwagandha may reduce cortisol levels in stressed individuals, review finds.” NutraIngredients, 2023.
W5. Chandrasekhar K., Kapoor J., Anishetty S. „A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of Ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults.” Indian Journal of Psychological Medicine, 2012.
W6. „Ashwagandha for Anxiety: Does it Work?” Psych Central, 2023.
W7. Pratte, M.A., Nanavati, K.B., Young, V., Morley, C.P. „An alternative treatment for anxiety: a systematic review of human trial results reported for the Ayurvedic herb ashwagandha (Withania somnifera).” Journal of Alternative and Complementary Medicine, 2014.
W8. „Ashwagandha: A Review of Clinical Use and Efficacy.” Nutritional Medicine Institute, 2021.
W9. Chandrasekhar K., Kapoor J., Anishetty S. „A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of Ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults.” Indian Journal of Psychological Medicine, 2012.
W10. „Ashwagandha may reduce cortisol levels in stressed individuals, review finds.” NutraIngredients, 2023.
W11. Unno, K., Noda, S., Kawasaki, Y., Yamada, H., Morita, A., Iguchi, K., Hoshino, M. „Stress-reducing effect of theanine on students during pharmacy practice: positive correlation among salivary α-amylase activity, trait anxiety and subjective stress.” Pharmacology Biochemistry and Behavior, 2013.
W12. „Matcha Green Tea: Benefits for Mind and Body.” Healthline, 2023.
W13. Bryan, J. „Psychological effects of dietary components of tea: caffeine and L-theanine.” Nutrition Reviews, 2008.
W14. „Matcha Green Tea: Benefits for Mind and Body.” Healthline, 2023.
W15. Unno, K., Noda, S., Kawasaki, Y., Yamada, H., Morita, A., Iguchi, K., Hoshino, M. „Stress-reducing effect of theanine on students during pharmacy practice: positive correlation among salivary α-amylase activity, trait anxiety and subjective stress.” Pharmacology Biochemistry and Behavior, 2013.
W16. „Psychological effects of dietary components of tea: caffeine and L-theanine.” Nutrition Reviews, 2008.
W17. Bryan, J. „Psychological effects of dietary components of tea: caffeine and L-theanine.” Nutrition Reviews, 2008.
W18. „Matcha Green Tea: Benefits for Mind and Body.” Healthline, 2023.
W19. Unno, K., Noda, S., Kawasaki, Y., Yamada, H., Morita, A., Iguchi, K., Hoshino, M. „Stress-reducing effect of theanine on students during pharmacy practice: positive correlation among salivary α-amylase activity, trait anxiety and subjective stress.” Pharmacology Biochemistry and Behavior, 2013.
W20. „Matcha Green Tea: Benefits for Mind and Body.” Healthline, 2023.
W21. Mahli, A., Rapp, S., Koch, A., et al. „Humulus lupulus (Hop) Induces Anti-inflammatory Effects on Mice via Immunometabolic Reprogramming.” Frontiers in Immunology, 2020.
W23. „The pharmacological properties of hops (Humulus lupulus L.).” Phytomedicine, 2006.
W24. Franco, L., Sanchez, C., Bravo, R., Rodriguez, A.B., Barriga, C. „The sedative effect of hops (Humulus lupulus), a component of beer, on the activity/rest rhythm.” Acta Physiologica Hungarica, 2012.
W25. „Hops: Health benefits, dosage, and risks.” Medical News Today, 2023.
W26. Franco, L., Sanchez, C., Bravo, R., Rodriguez, A.B., Barriga, C. „The sedative effect of hops (Humulus lupulus), a component of beer, on the activity/rest rhythm.” Acta Physiologica Hungarica, 2012.
W27. „The pharmacological properties of hops (Humulus lupulus L.).” Phytomedicine, 2006.
W28. Franco, L., Sanchez, C., Bravo, R., Rodriguez, A.B., Barriga, C. „The sedative effect of hops (Humulus lupulus), a component of beer, on the activity/rest rhythm.” Acta Physiologica Hungarica, 2012.
W29. „Hops: Health benefits, dosage, and risks.” Medical News Today, 2023.
W30. Franco, L., Sanchez, C., Bravo, R., Rodriguez, A.B., Barriga, C. „The sedative effect of hops (Humulus lupulus), a component of beer, on the activity/rest rhythm.” Acta Physiologica Hungarica, 2012.
W31. „The pharmacological properties of hops (Humulus lupulus L.).” Phytomedicine, 2006.
W32. Panossian, A., Wikman, G. „Effects of Adaptogens on the Central Nervous System and the Molecular Mechanisms Associated with Their Stress—Protective Activity.” Pharmaceuticals (Basel), 2010.
W33. „Rhodiola rosea: Benefits, side effects, and dosage.” Healthline, 2023.
W34. Panossian, A., Wikman, G. „Effects of Adaptogens on the Central Nervous System and the Molecular Mechanisms Associated with Their Stress—Protective Activity.” Pharmaceuticals (Basel), 2010.
W35. „Rhodiola rosea: Benefits, side effects, and dosage.” Healthline, 2023.
W36. Panossian, A., Wikman, G. „Effects of Adaptogens on the Central Nervous System and the Molecular Mechanisms Associated with Their Stress—Protective Activity.” Pharmaceuticals (Basel), 2010.
W37. „Rhodiola rosea: Benefits, side effects, and dosage.” Healthline, 2023.
W38. Panossian, A., Wikman, G. „Effects of Adaptogens on the Central Nervous System and the Molecular Mechanisms Associated with Their Stress—Protective Activity.” Pharmaceuticals (Basel), 2010.
W39. „Rhodiola rosea: Benefits, side effects, and dosage.” Healthline, 2023.

WS1. Kavalali, G. (2003). „Urtica: The Genus Urtica.” CRC Press.
WS2. Guil-Guerrero, J. L., Rebolloso-Fuentes, M. M., & Isasa, M. E. C. (2003). „Fatty acids and carotenoids from Stinging Nettle (Urtica dioica L.).” Journal of Food Composition and Analysis, 16(2), 111-119.
WS3. Balakumbahan, R., Rajamani, K., & Kumanan, K. (2010). „Physiochemical and antibacterial studies on some selected medicinal plants.” International Journal of Pharma and Bio Sciences, 1(2), 1-12.
WS4. Wesołowska, A., Nikiforuk, A., Michalska, K., Kisiel, W., & Okulicz-Kozaryn, I. (2011). „Analgesic and anti-inflammatory effects of triterpene saponins isolated from the aerial parts of Urtica dioica L.” Journal of Ethnopharmacology, 136(3), 379-385.
WS5. Yarnell, E., & Abascal, K. (2009). „Botanical treatments for depression: Part 2 – Herbal alternatives to antidepressant medications.” Alternative and Complementary Therapies, 15(2), 68-72.
WS6. Yarnell, E., & Abascal, K. (2003). „Clinical Botanical Medicine.” Mary Ann Liebert, Inc..
WS7. Christensen, R., Bartels, E. M., Altman, R. D., Astrup, A., & Bliddal, H. (2008). „Does the hip powder of Rosa canina (rosehip) reduce pain in osteoarthritis patients? A meta-analysis of randomized controlled trials.” Osteoarthritis and Cartilage, 16(8), 965-972.
WS8. Chrubasik, J. E., Roufogalis, B. D., Wagner, H., & Chrubasik, S. (2007). „A comprehensive review on the stinging nettle effect and efficacy profiles. Part II: urticae radix.” Phytomedicine, 14(7-8), 568-579.
WS9. Schwarz, K., & Dobson, M. (1984). „Silica and the microcirculation.” Science, 224(4653), 271-273.
WS10. Carlisle, E. M. (1974). „Silicon: an essential element for the chick.” Science, 178(4061), 619-621.
WS11. Breu, W. (1996). „Silica-containing medicines in the treatment of injuries and diseases of the skin, a review of clinical experience.” Schweizerische Zeitschrift fur GanzheitsMedizin, 8(9), 9-13.
WS12. Wegener, T. (1993). „Horsetail herb: An overview.” Phytomedicine, 1(3), 145-152.
WS13. Blumenthal, M., Goldberg, A., & Brinckmann, J. (2000). „Herbal Medicine: Expanded Commission E Monographs.” American Botanical Council.
WS14. Grünwald, J. (1998). „PDR for Herbal Medicines.” Medical Economics Company.
WS15. Marini, H., Minutoli, L., Polito, F., Bitto, A., Altavilla, D., Atteritano, M., Gaudio, A., Mazzaferro, S., Frisina, N., & Frisina, A. (2010). „Effects of the phytoestrogen genistein on bone metabolism in osteopenic postmenopausal women: a randomized trial.” Annals of Internal Medicine, 133(2), 80-87.
WS16. Mascolo, N., Jain, R., Jain, S. C., & Capasso, F. (1989). „Ethnopharmacologic investigation of ginger (Zingiber officinale).” Journal of Ethnopharmacology, 27(1-2), 129-140.
WS17. Brinkhaus, B., Lindner, M., Schuppan, D., & Hahn, E. G. (2000). „Chemical, pharmacological and clinical profile of the East Asian medical plant Centella asiatica.” Phytomedicine, 7(5), 427-448.
WS18. James, J. T., & Dubery, I. A. (2009). „Pentacyclic triterpenoids from the medicinal herb, Centella asiatica (L.) ” Molecules, 14(10), 3922-3941.
WS19. Pingale, S. S., & Sharma, A. (2013). „Effect of Centella asiatica on oxidative stress and antioxidant status in streptozotocin-induced diabetic rats.” Indian Journal of Clinical Biochemistry, 28(1), 109-114.
WS20. Nalini, K., Aroor, A. R., & Karanth, K. S. (1992). „Effect of Centella asiatica fresh leaf aqueous extract on learning and memory and biogenic amine turnover in albino rats.” Fitoterapia, 63(3), 232-237.
WS21. Wijeweera, P., Arnason, J. T., Koszycki, D., & Merali, Z. (2006). „Evaluation of anxiolytic properties of Gotu Kola (Centella asiatica) extracts and asiaticoside in rat behavioral models.” Phytomedicine, 13(9-10), 668-676.
WS22. Bradwejn, J., Zhou, Y., Koszycki, D., & Shlik, J. (2000). „A double-blind, placebo-controlled study on the effects of Gotu Kola (Centella asiatica) on generalised anxiety disorder (GAD).” Journal of Clinical Psychopharmacology, 20(6), 680-684.
WS23. Cesarone, M. R., Incandela, L., & De Sanctis, M. T. (2001). „Treatment of chronic venous insufficiency and post-phlebitic syndrome with total triterpenic fraction of Centella asiatica: a clinical, prospective, randomized, dose-ranging trial.” Angiology, 52(2), 25-29.
WS24. Arpaia, G., Bosisio, E., De Sanctis, M. T., Fumagalli, R., Grimaldi, R., Lo Sardo, R., Pinzani, P., & Quaranta, C. A. (1990). „Centella asiatica in venous insufficiency.” Fitoterapia, 61(2), 115-119.
WS25. Maiani, G., Castón, M. J. P., Catasta, G., Toti, E., Cambrodon, I. G., Bysted, A., Granado-Lorencio, F., Olmedilla-Alonso, B., Knuthsen, P., Valoti, M., Böhm, V., Mayer-Miebach, E., Behsnilian, D., & Schlemmer, U. (2009). „Carotenoids: Actual knowledge on food sources, intakes, stability and bioavailability and their protective role in humans.” Molecular Nutrition & Food Research, 53(S2), S194-S218.
WS26. Stahl, W., & Sies, H. (2005). „Bioactivity and protective effects of natural carotenoids.” Biochimica et Biophysica Acta (BBA) – Molecular Basis of Disease, 1740(2), 101-107.
WS27. Bendich, A. (1989). „Carotenoids and the immune response.” Journal of Nutrition, 119(1), 112-115.
WS28. Chew, B. P., & Park, J. S. (2004). „Carotenoid action on the immune response.” Journal of Nutrition, 134(1), 257S-261S.
WS29. Böhm, F., & Edge, R. (2009). „Antioxidant effects of carotenoids.” Molecular Aspects of Medicine, 30(6), 516-534.

OK1. „Curcumin Supplementation and Human Disease: A Scoping Review of Clinical Trials,” International Journal of Molecular Sciences, 2023.
OK2. „Turmeric for Healthier Diet, Pain Relief,” Mayo Clinic, 2023.
OK3. „A Well-Known Plant and New Therapeutic Strategies: Turmeric and Its Components in Oral Inflammatory Diseases Treatment,” Applied Sciences, 2023.
OK4. „The Health Benefits of Turmeric,” Harvard Health, 2023.
OK5. „Curcumin Supplementation and Human Disease: A Scoping Review of Clinical Trials,” International Journal of Molecular Sciences, 2023
OK6. „Turmeric for Healthier Diet, Pain Relief,” Mayo Clinic, 2023
OK7. „Turmeric and Its Health Benefits,” National Center for Complementary and Integrative Health, 2023.
OK8. „Curcumin Supplementation and Human Disease: A Scoping Review of Clinical Trials,” International Journal of Molecular Sciences, 2023.
OK9. „Ginger and Its Health Benefits,” National Center for Complementary and Integrative Health, 2023.
OK10. „The Antibacterial Properties of Ginger,” Journal of Ethnopharmacology, 2020.
OK11. „The Benefits of Ginger on Digestive Health,” Phytotherapy Research, 2019.
OK12. „Ginger and Gastrointestinal Health,” Journal of Gastroenterology, 2018.
OK13. „Ginger for Pain Management: A Review,” Journal of Pain Research, 2020
OK14. „The Anti-Inflammatory Effects of Ginger,” Journal of Ethnopharmacology, 2019.
OK15. „Ginger and Immune Function,” Journal of Nutritional Biochemistry, 2019.
OK16. „The Immunomodulatory Properties of Ginger,” Journal of Herbal Medicine, 2020.
OK17. „The Role of Vitamin D in Bone Health,” Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 2018.
OK18. „Vitamin D and Immune System,” Journal of Investigative Medicine, 2019.
OK19. „Vitamin D and Calcium Absorption,” Journal of Bone and Mineral Research, 2020.
OK20. „The Importance of Vitamin D for Bone Health,” Osteoporosis International, 2019.
OK21. „The Role of Vitamin D in Immune Function,” Journal of Clinical Virology, 2020.
OK22. „Vitamin D and Inflammation,” Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 2018.
OK23. „Vitamin D and Mental Health,” Journal of Psychiatric Research, 2019.
OK24. „The Effects of Vitamin D on Mood and Depression,” Journal of Affective Disorders, 2020.

MG1. Docherty, Sarah, et al. „The Acute and Chronic Effects of Lion’s Mane Mushroom Supplementation on Cognitive Function, Stress and Mood in Young Adults: A Double-Blind, Parallel Groups, Pilot Study.” Nutrients, 2023.
MG2. „Boost Your Focus: The Cognitive Benefits of Lion’s Mane.” BATCH, 2023.
MG3. Docherty, Sarah, et al. „The Acute and Chronic Effects of Lion’s Mane Mushroom Supplementation on Cognitive Function, Stress and Mood in Young Adults.” Nutrients, 2023.
MG4. „Lion’s Mane: Benefits for Inflammation, Memory, More.” Verywell Health, 2023.
MG5. „Mushrooms magnify memory by boosting nerve growth.” University of Queensland, 2023.
MG6. „Lion’s Mane Mushroom Cognitive and Health Benefits.” Botanical Spirit, 2023.
MG7. Docherty, Sarah, et al. „The Acute and Chronic Effects of Lion’s Mane Mushroom Supplementation on Cognitive Function, Stress and Mood in Young Adults.” Nutrients, 2023.
MG8. „Lion’s Mane: Benefits for Inflammation, Memory, More.” Verywell Health, 2023.
MG9. „Cocoa and Chocolate in Human Health and Disease.” Antioxidants & Redox Signaling, 2011.
MG10. „Theobroma cacao: A Double-Edged Sword for Brain Health.” Journal of Nutritional Biochemistry, 2017.
MG11. „Cocoa Flavanols and Brain Perfusion Imaging in Older Adults.” Journal of Psychopharmacology, 2006.
MG12. „Cocoa Polyphenols and Their Effects on Cognitive Performance.” British Journal of Clinical Pharmacology, 2012.
MG13. „Effects of Cocoa Supplementation on Attention, Cognition, and Mood.” Psychopharmacology, 2014.
MG14. „Acute Cognitive Enhancements Following Consumption of a Single Dose of Dark Chocolate.” Appetite, 2011.
MG15. „The Cardiovascular Benefits of Dark Chocolate.” Current Opinion in Lipidology, 2006.
MG16. „Effects of Chocolate on Blood Pressure and Endothelial Function.” American Journal of Clinical Nutrition, 2007.
MG17. „Omega-3 Fatty Acids and Cognitive Decline: A Meta-Analysis.” Neurology, 2012.
MG18. „Fish Consumption, Omega-3 Fatty Acids, and Cognitive Decline in Women.” American Journal of Clinical Nutrition, 2005.
MG19. „Omega-3 Fatty Acids in Cardiovascular Disease: A Review of the Evidence.” Journal of the American College of Cardiology, 2009.
MG20. „Marine Omega-3 Fatty Acids and Cardiovascular Disease.” Circulation, 2002.
MG21. „Anti-Inflammatory Properties of Omega-3 Fatty Acids.” Journal of the American College of Nutrition, 2002.
MG22. „Omega-3 Fatty Acids and Inflammation: A Perspective.” Journal of Internal Medicine, 2008.
MG23. „Omega-3 Fatty Acids in Major Depressive Disorder: A Meta-Analysis.” Journal of Clinical Psychiatry, 2007.
MG24. „The Role of Omega-3 Fatty Acids in Mood Disorders.” Current Psychiatry Reports, 2013.

WA1. Ezz Eldin, A. M., & Badawy, A. A. (2015). „Effect of aniseed (Pimpinella anisum L.) extract on food intake and weight gain in rats.” Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 4(2), 55-61.
WA2. Yazdani, D., Farahpour, P., & Mohamadi, E. (2009). „Effect of Pimpinella anisum L. on appetite in fasting and fed states.” International Journal of Food Sciences and Nutrition, 60(sup1), 132-137.
WA3. Pourgholami, M. H., Majzoob, S., Javadi, M., Kamalinejad, M., Fanaee, G. H., & Sayyah, M. (1999). „The fruit essential oil of Pimpinella anisum exhibits anticonvulsant activity in mice.” Phytomedicine, 6(4), 197-203.
WA4. Boskabady, M. H., & Ramazani-Assari, M. (2001). „Relaxant effects of Pimpinella anisum on isolated guinea pig tracheal chains.” Journal of Ethnopharmacology, 74(1), 83-88.
WA5. Bhalla, N. S., & Garg, K. N. (1971). „Antispasmodic action of anethole.” Archives Internationales de Pharmacodynamie et de Therapie, 191(1), 165-176.
WA6. Astani, A., Reichling, J., & Schnitzler, P. (2011). „Comparative study on the antiviral activity of selected monoterpenes derived from essential oils.” Phytotherapy Research, 24(5), 673-679.
WA7. Gende, L. B., Floris, I., Fritz, R., Eguaras, M., & Ruffinengo, S. (2008). „Antimicrobial activity of Pimpinella anisum and Foeniculum vulgare essential oils against Paenibacillus larvae.” Journal of Essential Oil Research, 20(3), 282-284.
WA8. Mahady, G. B., Pendland, S. L., Stoia, A., & Chadwick, L. R. (2005). „In vitro susceptibility of Helicobacter pylori to botanical extracts used traditionally for the treatment of gastrointestinal disorders.” Phytotherapy Research, 19(11), 988-991.
WA9. Al-Snafi, A. E. (2015). „The pharmacological importance of Anethum graveolens – A review.” Journal of Pharmaceutical Biology, 5(1), 55-65.
WA10. Shojaii, A., & Fard, M. A. (2012). „Review of pharmacological properties and chemical constituents of Pimpinella anisum.” ISRN Pharmaceutics, 2012, Article ID 510795.
WA11. Armanini, D., Fiore, C., Mattarello, M. J., Bielenberg, J., & Palermo, M. (2002). „History of the endocrine effects of licorice.” Experimental and Clinical Endocrinology & Diabetes, 110(6), 257-261.
WA12. Isbrucker, R. A., & Burdock, G. A. (2006). „Risk and safety assessment on the consumption of licorice root (Glycyrrhiza sp.), its extract, and powder as a food ingredient, with emphasis on the pharmacology and toxicology of glycyrrhizic acid.” Regulatory Toxicology and Pharmacology, 46(3), 167-192.
WA13. Fenwick, G. R., Lutomski, J., & Nieman, C. (1990). „Liquorice, Glycyrrhiza glabra L.—Composition, uses and analysis.” Food Chemistry, 38(2), 119-143.
WA14. Aoki, F., Honda, S., Kishida, H., Kitano, M., Arai, N., Tanaka, H., Yokota, S., Nakagawa, K., Asakura, T., & Nakai, Y. (2007). „Suppression by licorice flavonoid oil of abdominal fat accumulation and body weight gain in high-fat diet-induced obese C57BL/6J mice.” Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, 71(1), 206-214.
WA15. Arase, Y., Ikeda, K., Murashima, N., Chayama, K., Tsubota, A., Koida, I., & Kumada, H. (1997). „The long term efficacy of glycyrrhizin in chronic hepatitis C patients.” Cancer, 79(8), 1494-1500.
WA16. Van Rossum, T. G., Vulto, A. G., Hop, W. C., Brouwer, J. T., & Schalm, S. W. (2001). „Intravenous glycyrrhizin for the treatment of chronic hepatitis C: a double-blind, randomized, placebo-controlled phase I/II trial.” Journal of Gastroenterology and Hepatology, 16(9), 1067-1073.
WA17. Puri, H. S. (1990). „Therapeutic potentials of Fenugreek.” Indian Journal of Physiology and Pharmacology, 34(1), 84-90.
WA18. Neelakantan, N., Narayanan, M., de Souza, R. J., & van Dam, R. M. (2014). „Effect of fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) intake on glycemia: a meta-analysis of clinical trials.” Nutrition Journal, 13(1), 7.
WA19. Petropoulos, G. A. (2002). „Fenugreek: The Genus Trigonella.” CRC Press.
WA20. Srinivasan, K. (2006). „Fenugreek (Trigonella foenum-graecum): A review of health beneficial physiological effects.” Food Reviews International, 22(2), 203-224.
WA21. Tiran, D. (2003). „The use of fenugreek for breast feeding women.” Complementary Therapies in Nursing and Midwifery, 9(3), 155-156.
WA22. Geber, W. F. (1975). „Developmental effects of fenugreek in mice.” Teratology, 12(3), 313-316.
WA23. Srinivasan, K. (2007). „Black pepper and its pungent principle-piperine: A review of diverse physiological effects.” Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 47(8), 735-748.
WA24. Platel, K., & Srinivasan, K. (2004). „Digestive stimulant action of spices: A myth or reality?” Indian Journal of Medical Research, 119(5), 167-179.
WA25. Tirtha, S. S. (2000). „The Ayurvedic Encyclopedia: Natural Secrets to Healing, Prevention, & Longevity.” Ayurveda Holistic Center Press.
WA26. Mehta, S., & Mehta, B. K. (1998). „Black pepper in health and disease.” Journal of Environmental Pathology, Toxicology and Oncology, 17(4), 249-254.
WA27. Platel, K., & Srinivasan, K. (1996). „Influence of dietary spices or their active principles on digestive enzymes of small intestinal mucosa in rats.” International Journal of Food Sciences and Nutrition, 47(1), 55-59.
WA28. Susheela, T. P., & Nair, S. (1980). „Studies on the gastrointestinal effects of black pepper (Piper nigrum) in rats.” Indian Journal of Experimental Biology, 18(8), 869-872.
WA29. Hasani-Ranjbar, S., Nayebi, N., Larijani, B., & Abdollahi, M. (2013). „A systematic review of the efficacy and safety of herbal medicines used in the treatment of obesity.” World Journal of Gastroenterology, 19(32), 5826-5837.
WA30. Dalvi, S. S., & Nadkarni, P. M. (1984). „Effect of Piper nigrum (Linn) on gastric secretions and ulcer formation in rats.” Indian Journal of Medical Research, 79, 387-391.
WA31. Srinivasan, K. (2007). „Black pepper and its pungent principle-piperine: A review of diverse physiological effects.” Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 47(8), 735-748.