w Normie – Cholesterol
Rdestowiec japoński, Reishi, Karczoch (Cynara scolymus), Kozieradka, Kurkuma, Mniszek lekarski
Adaptogeny Aura Care | 14100 mg
119.00  Pierwotna cena wynosiła: 119.00 zł.99.00 Aktualna cena wynosi: 99.00 zł.Zyskaj 99 Aura Points Dodaj do koszyka
Promocja!

w Normie – Cholesterol
Rdestowiec japoński, Reishi, Karczoch (Cynara scolymus), Kozieradka, Kurkuma, Mniszek lekarski
Adaptogeny Aura Care | 14100 mg

Pierwotna cena wynosiła: 119.00 zł.Aktualna cena wynosi: 99.00 zł.
Zyskaj 99 Aura Points

-17%

Najniższa cena w ostatnich 30 dniach: 99 PLN


Informacje szczegółowe
Stannowy
Pojemność (ml)15 ml (około 400 kropli)
Zawartość adaptogenów14100 mg
KategoriaAura Care w Normie – Cholesterol
Cechy dodatkowe
  • Ziołowy macerat olejowy,
  • Naturalny łagodny smak,
  • Produkt bezalkoholowy,
  • Wolny od gliceryny, glikolu i mikroplastiku,
  • Przebadany laboratoryjnie,
  • Bez konserwantów,
  • Bez GMO,
  • Wegański,
  • Produkt rolnictwa ekologicznego

Sprawdź nasze zweryfikowane opinie o tym produkcie

276 kupionych w 30 dni
Oferujemy jedynie przebadane i bezpieczne produkty

  • Certyfikaty potwierdzające zawartość
  • Możliwość wystawienia faktury VAT
  • Wysyłka już nawet w 20 minut od zamówienia

Dostępne metody płatności

Payment Method 1
PayU
Payment Method 2
Blik
Payment Method 3
Google Pay
Payment Method 4
Apple Pay
Payment Method 5
Przelew bankowy
Payment Method 6
Płatność za pobraniem

Icon

Kup teraz, zapłać za 30 dni

Icon

Darmowa dostawa od 199 PLN

Icon

Szybka wysyłka nawet w 20 minut

Zdobądź 99 Aura Points za zakup tego produktu!

Dołącz do Aura Club i otrzymaj 99 Aura Points za zakup tego produktu! Punkty możesz wymienić na 9.90  rabatu przy kolejnych zakupach. Jesteś już w klubie? Zaloguj się!

Informacja:
Wszystkie składy, opisy, zdjęcia oraz materiały zamieszczone na stronie auracare.pl są tworzone przez specjalistów Aura Care.
Nie są generowane przez AI.
Każdy element powstaje dzięki wiedzy i doświadczeniu naszych ekspertów, aby zapewnić najwyższą jakość i wiarygodność informacji.

  • Obniżenie poziomu cholesterolu
  • Wsparcie dla wątroby
  • Właściwości przeciwzapalne
  • Wsparcie układu sercowo-naczyniowego

Dowiedz się więcej

 

  • Rdestowiec japoński
  • Reishi
  • Karczoch (Cynara scolymus)
  • Kozieradka
  • Kurkuma
  • Mniszek lekarski
     

Dowiedz się więcej

Zalecanym sposobem jest wkraplanie olejku bezpośrednio pod język i trzymanie go tam przez około 1-2 minuty. Dziennie: 5-7 kropli olejku 2 razy dziennie (na przykład rano i wieczorem). Nie należy przekraczać 15 kropel dziennie.

Przechowywać w zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Chronić od światła. Po otwarciu butelki produkt należy zużyć w ciągu 12 miesięcy.

Aura Care W normie - Cholesterol | 14100 mg

Zadbaj o swoje zdrowie sercowo-naczyniowe z pomocą naszego nowego produktu „Cholesterol” z serii „W normie”. Nasz olejek łączy w sobie moc naturalnych składników, aby wspierać regulację poziomu tłuszczy we krwi. Produkt jest idealny dla osób, którzy zmagają z nadwagą lub z niewłaściwymi nawykami żywieniowymi. Regularne stosowanie naszego olejku może pomóc w utrzymaniu zdrowego poziomu lipidów i wspierać zdrowie serca w naturalny sposób.

Aura Care w Normie – Cholesterol. Korzyści ze stosowania

* Zgodne z Rozporządzeniem Komisji (UE) nr 432/2012.
W nawiasach znajdują się odnośniki do dowodów naukowych, wymienionych na dole strony.

  • Obniżenie lipidów: Karczoch przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu lipidów we krwi (EFSA-Q-2008-4425)
  • Wsparcie dla wątroby: Karczoch wspomaga zdrowie wątroby podczas detoksykacji. (EFSA-Q-2010-00256). Kurkuma i mniszek lekarski pomagają w utrzymaniu zdrowia wątroby (EFSA-Q-2008-4624) (EFSA-Q-2008-4334)
  • Wzmocnienie odporności: Naturalne składniki olejku, takie jak Reishi mają właściwości wzmacniające odporność. (EFSA-Q-2008-4483)
  • Wsparcie trawienia: Kozieradka wspomaga trawienie (EFSA-Q-2008-4668)
  • Wspiera odpowiedni poziom cukru we krwi: Przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cukru we krwi, pomaga w utrzymaniu fizjologicznej równowagi cukrów (EFSA-Q-2008-4347)
  • Poprawa metabolizmu: Kozieradka pomaga w lepszym przetwarzaniu tłuszczów i zapobieganiu ich odkładaniu się w organizmie. (EFSA-Q-2008-4548)

Wysokie stężenie - Skuteczność

Dzięki naszej autorskiej metodzie maceracji nasze olejki charakteryzują się wysokim stężeniem substancji aktywnych. To dzięki tym czasochłonnym procesom zawdzięczamy tak wysoką skuteczność naszych produktów.

W pełni naturalny skład


ZAWARTOŚĆ W PORCJI DZIENNEJ (10 KROPLI)
SkładnikZawartość w 1 porcji
Macerat olejowy z Rdestowca japońskiego (Polygonum cuspidatum)510 mg
Macerat olejowy z Reishi (Ganoderma lucidum)120 mg
Macerat olejowy z Karczocha (Cynara scolymus)100 mg
Macerat olejowy z Kozieradki (Trigonella foenum-graecum)80 mg
Macerat olejowy z Kurkumy (Curcuma longa)70 mg
Macerat olejowy z Mniszka lekarskiego (Taraxacum officinale) 60 mg

 

Sprawdź nasze zweryfikowane opinie o tym produkcie

Synergia w działaniu - łączenie olejków

Składy produktów Aura Care zostały zaprojektowane z myślą o wielotorowym podnoszeniu jakości życia naszych klientów dlatego w zależności od potrzeb olejki można ze sobą łączyć. Jeśli masz pytania dotyczące stosowania, użyj chatu. Pomożemy.

Aura Care w Normie - Cholesterol. Dokładny opis składników

Potwierdzone działanie składników według  Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA)

  1. Rdestowiec japoński:
  • Wsparcie w menopauzie: Rdestowiec japoński wspiera w objawach menopauzy. (EFSA-Q-2010-00416)
  • Źrodło fitohormonów: Źródło fitohormonów dzięki związkowi stilbenu resweratrolowi (EFSA-Q-2010-00416)
  1. Reishi:
  • Poprawa ogólnej odporności: Reishi to adaptogen, który wspomaga działanie systemu odpornościowego. Działa jako tarcza ochronna, przyczynia się się do naturalnej obrony immunologicznej (EFSA-Q-2008-4483)
  • Wsparcie układu krążenia: przyczynia się do utrzymania zdrowych funkcji krążenia (EFSA-Q-2010-00361)
  1. Karczoch (Cynara scolymus):
  • Obniżenie poziomu lipidów: Karczoch przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu lipidów we krwi (EFSA-Q-2008-4425)
  • Wsparcie wątroby: Karczoch wspomaga zdrowie wątroby podczas detoksykacji. Wspomaga przepływ soków trawiennych i przyczynia się do komfortu jelitowego (EFSA-Q-2010-00256)
  • Kontrola wagi: Karczoch wspomaga utratę wagi (EFSA-Q-2010-00348)
  1. Kozieradka:
  • Wspiera odpowiedni poziom cukru we krwi: Przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cukru we krwi, pomaga w utrzymaniu fizjologicznej równowagi cukrów (EFSA-Q-2008-4347)
  • Metabolizm lipidów: wspomaga i równoważy metabolizm tłuszczów (EFSA-Q-2008-4898). Poprzez zbilansowaną dietę pomaga kontrolować metabolizm lipidów (cholesterolu i trójglicerydów). (EFSA-Q-2008-4548)
  • Wsparcie trawienia: Kozieradka wspomaga trawienie (EFSA-Q-2008-4668)
  1. Kurkuma:
  • Silne właściwości przeciwzapalne: Kurkuma posiada właściwości przeciwzapalne, wspomagając walkę z bólami zapalnymi. Łagodzi bóle mięśni i stawów. (EFSA-Q-2008-3331
  • Wsparcie dla układu trawiennego: Składnik kurkumy -  kurkumina przyczynia się do wsparcia trawienia". (EFSA-Q-2008-2985)
  • Antyoksydacyjna Ochrona: Kurkuma działa jako silny antyoksydant, chroniąc organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. (EFSA-Q-2008-4722)
  • Wspiera wątrobę: Pomaga w utrzymaniu zdrowia wątroby (EFSA-Q-2008-4624)
  • Zdrowa skóra: Pomaga utrzymać zdrową skórę EFSA-Q-2008-4722
  1. Mniszek lekarski:
  • Działa jak prebiotyk: Korzeń mniszka lekarskiego posiada działanie prebiotyczne, które okazuje się korzystne w leczeniu zaburzeń żołądkowo-jelitowych. (EFSA-Q-2010-00268)
  • Wsparcie dla wątroby: Mniszek lekarski przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania żołądka i wątroby. (EFSA-Q-2008-4334)
  • Wsparcie trawienia: Mniszek lekarski pobudza trawienie (EFSA-Q-2008-4543)

Sposób użycia

Zalecanym sposobem jest wkraplanie olejku bezpośrednio pod język i trzymanie go tam przez około 1-2 minuty. Dziennie: 5-7 kropli olejku 2 razy dziennie (na przykład rano i wieczorem). Nie należy przekraczać 15 kropel dziennie.

Warunki przechowywania

Przechowywać w zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Chronić od światła. Po otwarciu butelki produkt należy zużyć w ciągu 12 miesięcy.

Nie zawierają alkoholu

Produkty Aura Care nie są ekstraktami alkoholowymi tylko maceratami olejowymi, dzięki czemu:

  • nie podrażniają śluzówki w jamie ustnej
  • są nietoksyczne dla organizmu
  • mogą być stosowane przez kierowców
  • wskazane dla sportowców
  • mogą być stosowane niezależnie od posiłku

Produkt posiada aktualne badania

kliknij w wybrane badanie aby powiększyć

Setki przeczytanych książek i opracowań naukowych, tysiące godzin zgłębiania wiedzy zielarskiej, ogrom prób przy dobieraniu składników i tworzenia składów nie mogą być jedynymi wyznacznikami jakie produkty są najlepsze.

Jedynym wyznacznikiem jest zaufanie do skuteczności produktów, a to można uzyskać dzięki dbałości o każdy szczegół.

Zostań naszym klientem i przekonaj się sam!

W adaptogenach Aura Care zdecydowaliśmy się na suplementy diety w formie olejku z dołączoną pipetą z zakraplaczem.

Na bazie wielu badań zauważyliśmy dużą skuteczność takich preparatów i wygodę przyjmowania , a dodatkowo sama forma olejku pozwala na zwiększenie przyswajania wielu cennych substancji aktywnych.

Adaptogeny w formie kropli = wysoka wchłanialność

Indywidualne Zestawy adaptogenów Aura Care

Oferujemy zestawy 3, 4, 5 oraz 6 dowolnych olejków Aura Care.
Kupując zestaw możesz oszczędzić nawet 25%.

Dowody naukowe

  1. Choi UK, Lee OH, Yim JH, et al. “Hypolipidemic and Antioxidant Effects of Dandelion (Taraxacum officinale) Root and Leaf on Cholesterol-Fed Rabbits.” International Journal of Molecular Sciences, 2010.
  2. Schutz K, Kammerer DR, Carle R, Schieber A. “Taraxacum–a review on its phytochemical and pharmacological profile.” Journal of Ethnopharmacology, 2006.
  3. Yarnell E, Abascal K. “Dandelion (Taraxacum officinale and T. mongolicum).” Integrative Medicine: A Clinician’s Journal, 2009.
  4. Clare BA, Conroy RS, Spelman K. “The diuretic effect in human subjects of an extract of Taraxacum officinale folium over a single day.” Journal of Alternative and Complementary Medicine, 2009.
  5. Williams CA, Goldstone F, Greenham J. “Flavonoids, cinnamic acids and coumarins from the different tissues and medicinal preparations of Taraxacum officinale.” Phytochemistry, 1996.
  6. Basch E, Ulbricht C, Kuo G, Szapary P, Smith M. “Therapeutic applications of fenugreek.” Alternative Medicine Review, 2003.
  7. Neelakantan N, Narayanan M, de Souza RJ, van Dam RM. “Effect of fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) intake on glycemia: a meta-analysis of clinical trials.” Nutrition Journal, 2014.
  8. Gupta A, Gupta R, Lal B. “Effect of Trigonella foenum-graecum (fenugreek) seeds on glycemic control and insulin resistance in type 2 diabetes mellitus: a double blind placebo controlled study.” Journal of the Association of Physicians of India, 2001.
  9. Kassaian N, Azadbakht L, Forghani B, Amini M. “Effect of fenugreek seeds on blood glucose and lipid profiles in type 2 diabetic patients.” International Journal for Vitamin and Nutrition Research, 2009.
  10. Raju J, Gupta D, Rao AR, Yadava PK, Baquer NZ. “Trigonella foenum graecum (fenugreek) seed powder improves glucose homeostasis in alloxan diabetic rat tissues by reversing the altered glycolytic, gluconeogenic and lipogenic enzymes.” Molecular and Cellular Biochemistry, 2001.
  11. Rondanelli M, Monteferrario F, Perna S, Faliva MA, Opizzi A, Verduci E, Strozzi GP. “The biological activity of beta-sitosterol in the regulation of cholesterol metabolism.” Journal of Nutritional Biochemistry, 2011.
  12. Bundy R, Walker AF, Middleton RW, Wallis C. “Artichoke leaf extract (Cynara scolymus) reduces plasma cholesterol in otherwise healthy hypercholesterolemic adults: a randomised, double blind placebo controlled trial.” Phytomedicine, 2008.
  13. Englisch W, Beckers C, Unkauf M, Ruepp M, Zinserling V. “Efficacy of artichoke dry extract in patients with hyperlipoproteinemia.” Arzneimittel-Forschung, 2000.
  14. Gebhardt R. “Inhibition of cholesterol biosynthesis in primary cultured rat hepatocytes by artichoke (Cynara scolymus) extracts.” Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics, 1998.
  15. Zapolska-Downar D, Zapolski-Downar A, Naruszewicz M, Siennicka A, Krasnodębska B, Kołodziej B. “Protective properties of artichoke (Cynara scolymus) against oxidative stress induced in cultured endothelial cells and monocytes.” Life Sciences, 2002.
  16. Wang H, Ng TB. “Ganodermins, new antifungal proteins from the mushroom Ganoderma lucidum.” Peptides, 2006.
  17. Boh B, Berovic M, Zhang J, Zhi-Bin L. “Ganoderma lucidum and its pharmaceutically active compounds.” Biotechnology Annual Review, 2007.
  18. Wasser SP. “Medicinal mushrooms as a source of antitumor and immunomodulating polysaccharides.” Applied Microbiology and Biotechnology, 2002.
  19. Gao Y, Zhou S, Jiang W, Huang M, Dai X. “Effects of Ganopoly (a Ganoderma lucidum polysaccharide extract) on the immune functions in advanced-stage cancer patients.” Immunological Investigations, 2003.
  20. Moradali MF, Mostafavi H, Ghods S, Hedjaroude GA. “Immunomodulating and anticancer agents in the realm of macromycetes fungi (macrofungi).” International Immunopharmacology, 2007.
  21. Aggarwal BB, Sundaram C, Malani N, Ichikawa H. “Curcumin: the Indian solid gold.” Advances in Experimental Medicine and Biology, 2007.
  22. Maheshwari RK, Singh AK, Gaddipati J, Srimal RC. “Multiple biological activities of curcumin: a short review.” Life Sciences, 2006.
  23. Lao CD, Ruffin MT, Normolle D, Heath DD, Murray SI, Bailey JM, Boggs ME, Crowell J, Rock CL, Brenner DE. “Dose escalation of a curcuminoid formulation.” BMC Complementary and Alternative Medicine, 2006.
  24. Aggarwal BB, Harikumar KB. “Potential therapeutic effects of curcumin, the anti-inflammatory agent, against neurodegenerative, cardiovascular, pulmonary, metabolic, autoimmune and neoplastic diseases.” International Journal of Biochemistry and Cell Biology, 2009.
  25. Shah BH, Nawaz Z, Pertani SA, Roomi A, Mahmood H, Saeed SA, Gilani AH. “Inhibitory effect of curcumin, a food spice from turmeric, on platelet-activating factor- and arachidonic acid-mediated platelet aggregation through inhibition of thromboxane formation and Ca2+ signaling.” Biochemical Pharmacology, 1999.