w Normie – Cukier
Berberys, Gurmar, Morwa biała, Cynamon, Chaga
Adaptogeny Aura Care | 14100 mg
119.00  Pierwotna cena wynosiła: 119.00 zł.99.00 Aktualna cena wynosi: 99.00 zł.Zyskaj 99 Aura Points Dodaj do koszyka
Promocja!

w Normie – Cukier
Berberys, Gurmar, Morwa biała, Cynamon, Chaga
Adaptogeny Aura Care | 14100 mg

Pierwotna cena wynosiła: 119.00 zł.Aktualna cena wynosi: 99.00 zł.
Zyskaj 99 Aura Points

-17%

Najniższa cena w ostatnich 30 dniach: 99 PLN


Informacje szczegółowe
Stannowy
Pojemność (ml)15 ml (około 400 kropli)
Zawartość adaptogenów14100 mg
Kategoriaw Normie – Cukier
Cechy dodatkowe
  • Ziołowy macerat olejowy,
  • Naturalny łagodny smak,
  • Produkt bezalkoholowy,
  • Wolny od gliceryny, glikolu i mikroplastiku,
  • Przebadany laboratoryjnie,
  • Bez konserwantów,
  • Bez GMO,
  • Wegański,
  • Produkt rolnictwa ekologicznego

Sprawdź nasze zweryfikowane opinie o tym produkcie

253 kupionych w 30 dni
Oferujemy jedynie przebadane i bezpieczne produkty

  • Certyfikaty potwierdzające zawartość
  • Możliwość wystawienia faktury VAT
  • Wysyłka już nawet w 20 minut od zamówienia

Dostępne metody płatności

Payment Method 1
PayU
Payment Method 2
Blik
Payment Method 3
Google Pay
Payment Method 4
Apple Pay
Payment Method 5
Przelew bankowy
Payment Method 6
Płatność za pobraniem

Icon

Kup teraz, zapłać za 30 dni

Icon

Darmowa dostawa od 199 PLN

Icon

Szybka wysyłka nawet w 20 minut

Zdobądź 99 Aura Points za zakup tego produktu!

Dołącz do Aura Club i otrzymaj 99 Aura Points za zakup tego produktu! Punkty możesz wymienić na 9.90  rabatu przy kolejnych zakupach. Jesteś już w klubie? Zaloguj się!

Informacja:
Wszystkie składy, opisy, zdjęcia oraz materiały zamieszczone na stronie auracare.pl są tworzone przez specjalistów Aura Care.
Nie są generowane przez AI.
Każdy element powstaje dzięki wiedzy i doświadczeniu naszych ekspertów, aby zapewnić najwyższą jakość i wiarygodność informacji.

  • Regulacja poziomu cukru we krwi
  • Poprawa wrażliwości na insulinę
  • Wsparcie układu trawiennego
  • Redukcja stanu zapalnego

Dowiedz się więcej

 

  • Shatavari
  • Melisa lekarska
  • Morwa biała
  • Cynamon
  • Chaga
     

Dowiedz się więcej

Zalecanym sposobem jest wkraplanie olejku bezpośrednio pod język i trzymanie go tam przez około 1-2 minuty. Dziennie: 2-5 kropli olejku 3 razy dziennie w trakcie posiłku. Nie należy przekraczać 15 kropel dziennie.

Przechowywać w zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Chronić od światła. Po otwarciu butelki produkt należy zużyć w ciągu 12 miesięcy.

Aura Care W normie - Cukier | 14100 mg

Zapewnij sobie naturalne wsparcie w regulacji poziomu cukru we krwi dzięki naszemu nowemu produktowi „Cukier” z serii “w Normie”. Nasz olejek łączy w sobie siłę naturalnych składników (berberys, morwa biała), aby pomóc Ci w utrzymaniu zdrowego poziomu cukru we krwi, poprawie metabolizmu oraz wsparciu układu trawiennego.

Każdy z naszych produktów tworzony jest naszą autorską metodą maceracji, dzięki czemu wydobywamy z roślin to co w nich najlepsze bez konieczności użycia alkoholowych rozpuszczalników, glicerolu lub zamykania proszkowych ekstraktów w kapsułkach. Otrzymujemy olejek o najwyższej biowchłanialności, a jakość użytych surowców gwarantuje nam skuteczność.

Aura Care w Normie – Cukier. Korzyści ze stosowania

Udostępniamy szczegółowe informacje na temat każdego składnika, zgodnie z dokumentacją dotyczącą oświadczeń zdrowotnych wydanych przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA). Te oświadczenia zostały opracowane na podstawie rygorystycznych analiz naukowych, aby zapewnić pełną transparentność i wiarygodność w kontekście wpływu poszczególnych substancji na zdrowie. 

  • Regulacja poziomu cukru we krwi: Naturalne składniki zawarte w olejku, taki jak berberys i morwa biała pomagają w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi, co jest kluczowe ogólnego samopoczucia. (EFSA-Q-2010-00316) (EFSA-Q-2008-3111)
  • Wsparcie metabolizmy: Morwa biała wspiera zdrowy metabolizm, co pomaga w lepszym przetwarzaniu glukozy i tłuszczów. (EFSA-Q-2008-3111)
  • Wsparcie układu trawiennego: Macerat olejowy z berberysem mogą wspierać układ trawienny. (EFSA-Q-2008-3133)

Kontrola apetytu: Gurmar jest blokerem cukru, który zmniejsza ochotę na słodycze i ogranicza apetyt. (EFSA-Q-2008-4104)

Wysokie stężenie - Skuteczność

Dzięki naszej autorskiej metodzie maceracji nasze olejki charakteryzują się wysokim stężeniem substancji aktywnych. To dzięki tym czasochłonnym procesom zawdzięczamy tak wysoką skuteczność naszych produktów. 

W pełni naturalny skład

 


ZAWARTOŚĆ W PORCJI DZIENNEJ (15 KROPLI)
SkładnikZawartość w 1 porcji
Macerat olejowy z Berberysu (Berberis vulgaris) 300 mg
Macerat olejowy z Gurmaru (Gymnema sylvestre) 200 mg
Macerat olejowy z Chagi (Inonotus obliquus) 190 mg
Macerat olejowy z Morwy białej (Morus alba) 150 mg
Macerat olejowy z Cynamonu (Cinnamomum verum)100 mg

 

Sprawdź nasze zweryfikowane opinie o tym produkcie

Synergia w działaniu - łączenie olejków

Składy produktów Aura Care zostały zaprojektowane z myślą o wielotorowym podnoszeniu jakości życia naszych klientów dlatego w zależności od potrzeb olejki można ze sobą łączyć. Jeśli masz pytania dotyczące stosowania, użyj chatu. Pomożemy.

Aura Care w Normie - Cukier. Dokładny opis składników

Potwierdzone działanie składników według  Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA)

  1. Berberys:
    • Regulacja poziomu cukru we krwi: Berberys zawiera berberynę, która może pomóc w regulacji poziomu cukru we krwi. (EFSA-Q-2010-00316)
    • Wsparcie dla układu trawiennego:  Berberyna poprawia apetyt. Wzmacnia wydzielanie gruczołów trawiennych. Normalizuje pracę przewodu pokarmowego (EFSA-Q-2008-3133)
  2. Gurmar:
    • Kontrola wagi ciała: pomaga w programach kontroli wagi poprzez zmniejszenie apetytu i spożycia kalorii (EFSA-Q-2008-4769)
    • Kontrola apetytu: Potężny tłumik słodkiego smaku. Bloker cukru, który zmniejsza ochotę na słodycze. Ogranicza apetyt. (EFSA-Q-2008-4104)
  3. Morwa biała:
    • Wspiera metabolizm cukru: Morwa biała zawiera związki, które mogą pomóc w metabolizmie glukozy. (EFSA-Q-2008-3111)
    • Równowaga węglowodanów: Morwa biała może przyczyniać się do utrzymania równowagi metabolizmu węglowodanów w organizmie. (EFSA-Q-2008-3111)
  4. Cynamon:
  • Wsparcie apetytu: Cynamon pobudza apetyt (EFSA-Q-2010-00339)
  • Wsparcie układu pokarmowego: Cynamon wspiera zdrowie układu pokarmowego (EFSA-Q-2010-00339)

Sposób użycia

Zalecanym sposobem jest wkraplanie olejku bezpośrednio pod język i trzymanie go tam przez około 1-2 minuty. Dziennie: 2-5 kropli olejku 3 razy dziennie w trakcie posiłku. Nie należy przekraczać 15 kropel dziennie.

Warunki przechowywania

Przechowywać w zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Chronić od światła. Po otwarciu butelki produkt należy zużyć w ciągu 12 miesięcy.

Nie zawierają alkoholu

Produkty Aura Care nie są ekstraktami alkoholowymi tylko maceratami olejowymi, dzięki czemu:

  • nie podrażniają śluzówki w jamie ustnej
  • są nietoksyczne dla organizmu
  • mogą być stosowane przez kierowców
  • wskazane dla sportowców
  • mogą być stosowane niezależnie od posiłku
  • po konsultacji z lekarzem mogą być stosowane również przez dzieci

Produkt posiada aktualne badania

kliknij w wybrane badanie aby powiększyć

Setki przeczytanych książek i opracowań naukowych, tysiące godzin zgłębiania wiedzy zielarskiej, ogrom prób przy dobieraniu składników i tworzenia składów nie mogą być jedynymi wyznacznikami jakie produkty są najlepsze.

Jedynym wyznacznikiem jest zaufanie do skuteczności produktów, a to można uzyskać dzięki dbałości o każdy szczegół.

Zostań naszym klientem i przekonaj się sam!

W adaptogenach Aura Care zdecydowaliśmy się na suplementy diety w formie olejku z dołączoną pipetą z zakraplaczem.

Na bazie wielu badań zauważyliśmy dużą skuteczność takich preparatów i wygodę przyjmowania , a dodatkowo sama forma olejku pozwala na zwiększenie przyswajania wielu cennych substancji aktywnych.

Adaptogeny w formie kropli = wysoka wchłanialność

Indywidualne Zestawy adaptogenów Aura Care

Oferujemy zestawy 3, 4, 5 oraz 6 dowolnych olejków Aura Care.
Kupując zestaw możesz oszczędzić nawet 25%.

Dowody naukowe

  1. Zhang H, Wei J, Xue R, et al. “Berberine lowers blood glucose in type 2 diabetes mellitus patients through increasing insulin receptor expression.” Metabolism, 2010.
  2. Yin J, Xing H, Ye J. “Efficacy of berberine in patients with type 2 diabetes mellitus.” Metabolism, 2008.
  3. “Anti-inflammatory effects of berberine in diabetic rats.” Phytomedicine, 2011.
  4. Kong WJ, Wei J, Abidi P, et al. “Berberine is a novel cholesterol-lowering drug working through a unique mechanism distinct from statins.” Nature Medicine, 2004.
  5. Brusq JM, Ancellin N, Grondin P, et al. “Inhibition of lipid synthesis through activation of AMP kinase: an additional mechanism for the hypolipidemic effects of berberine.” Journal of Lipid Research, 2006.
  6. Shanmugasundaram ER, Rajeswari G, Baskaran K, et al. “Use of Gymnema sylvestre leaf extract in the control of blood glucose in insulin-dependent diabetes mellitus.” Journal of Ethnopharmacology, 1990.
  7. Baskaran K, Ahamath BK, Shanmugasundaram KR, Shanmugasundaram ER. “Antidiabetic effect of a leaf extract from Gymnema sylvestre in non-insulin-dependent diabetes mellitus patients.” Journal of Ethnopharmacology, 1990.
  8. “Gymnema sylvestre: A Memoir.” Research Journal of Pharmacy and Technology, 2010.
  9. Prakash AO, Mathur R, Mathur R. “Effect of Gymnema sylvestre on uterine and ovarian function.” Indian Journal of Experimental Biology, 1986.
  10. Pothuraju R, Sharma RK, Chagalamarri J, et al. “A systematic review of Gymnema sylvestre in obesity and diabetes management.” Journal of the Science of Food and Agriculture, 2014.
  11. Andallu B, Varadacharyulu NCh. “Antioxidant role of mulberry (Morus indica L) leaves in streptozotocin-diabetic rats.” Clinical and Experimental Pharmacology and Physiology, 2003.
  12. Kimura T, Nakagawa K, Kubota H, et al. “Food-grade mulberry powder enriched with the 1-deoxynojirimycin content reduced the glucose area under the curve in humans.” Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2007.
  13. Mudra M, Ercan-Fang N, Zhong L, et al. “Influence of mulberry leaf extract on glucose tolerance and glucose metabolism.” Journal of Diabetes Research and Clinical Practice, 2007.
  14. Naowaboot J, Pannangpetch P, Kukongviriyapan V, Kukongviriyapan U, Nakmareong S, Itharat A. “Mulberry leaf extract restores arterial pressure in streptozotocin-induced diabetic rats.” Nutrition Research, 2009.
  15. “Antioxidant activity of mulberry leaf extract on rats with high-fat diet.” Zhong Yao Cai, 2004.
  16. Qin B, Panickar KS, Anderson RA. “Cinnamon: Potential Role in the Prevention of Insulin Resistance, Metabolic Syndrome, and Type 2 Diabetes.” Journal of Diabetes Science and Technology, 2010.
  17. Akilen R, Tsiami A, Devendra D, Robinson N. “Glycated haemoglobin and blood pressure-lowering effect of cinnamon in multi-ethnic Type 2 diabetic patients in the UK: a randomized, placebo-controlled, double-blind clinical trial.” Diabetic Medicine, 2010.
  18. Cao H, Polansky MM, Anderson RA. “Cinnamon extract and polyphenols affect the expression of tristetraprolin, insulin receptor, and glucose transporter 4 in mouse 3T3-L1 adipocytes.” Archives of Biochemistry and Biophysics, 2007.
  19. Mang B, Wolters M, Schmitt B, et al. “Effects of a cinnamon extract on plasma glucose, HbA1c, and serum lipids in diabetes mellitus type 2.” European Journal of Clinical Investigation, 2006.
  20. Gruenwald J, Freder J, Armbruester N. “Cinnamon and Health.” Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2010.
  21. Mizuno T, Zhuang C, Abe K, Okamoto H, Kiho T, Ukai S. “Antitumor and hypoglycemic activities of polysaccharides from the sclerotia and mycelium of Inonotus obliquus.” International Journal of Biological Macromolecules, 1999.
  22. Fan L, Ding S, Ai L, Deng K. “Antioxidant activities of polysaccharides from the fruiting bodies of the fungus Inonotus obliquus.” Food Chemistry, 2012.
  23. Kim YO, Park HW, Kim JH, Lee JY, Moon SH, Shin CS. “Anti-cancer effect and structural characterization of endo-polysaccharide from cultivated mycelia of Inonotus obliquus.” Life Sciences, 2006.
  24. Nakajima Y, Nishida H, Matsugo S, Konishi T. “Antioxidant activity of polysaccharide from Inonotus obliquus (Chaga mushroom) and the edible fungus, Lentinus edodes (Shiitake mushroom).” Bioorganic & Medicinal Chemistry, 2009.
  25. Zheng W, Miao K, Liu Y, Zhao Y, Zhang M, Pan S. “Chemical diversity and antioxidant activity of polysaccharide fractions from Inonotus obliquus.” Molecules, 2010.